myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Öhhh nu är det Fredag..tjohej

Publicerad 2014-10-03 07:47:54 i Allmänt,

Det är fredag och med det följer det en härlig känsla. Idag jobbar jag och stänger och det kanske innebär Statoilmiddag...2 grillade med mos och en liten morotspåse. Är inte säker på om jag tycker det är gott eller skitäckligt. Tror mest att det är äckligt men mysigt, då det betyder att det är fredag och vi brukar passa på att hyra film och att vi inte behöver bry oss om middag.
Jobbar på Lördag och vi kommer att hålla öppet till 16. Vanligtvis så stänger vi 15 på lördagar och har förlängda tider från november till jul. Men i år börjar vi tidigare då folk ofta står och rycker i dörren.
Efter lördagsjobb blir det full fart hemåt då vi har middagsfrämmande.
Hade tänkt få lite tid till pyssel med dockskåp i helgen. Två av rummen behöver tapetseras om då det är alldeles för ljus tapet för den tidsperioden. Men det är svårt att tänka murrigt och brunt för mig som gillar bubbelgumsrosa hahahaha
Hade även tänkt fixa några ramar till skåpen och det är svårare än vad man kan tro när det är litet och pilligt. Har ju en geringlåda som är bra men det är ju så tunna lister och minsta snett och det är bara att börja om.
Har även annat pyssel på gång och det är så mysigt, Jag vill måla tavlor och göra skålar och sy kuddöverdrag och en liten klänning till en av dockskåpsmänniskorna som just nu är alldeles naken och ligger under täcket.
 
Sitter i rummet och där står det just nu tre fantastiska blomvaser och bara kastar ut sin doft över hela rummet. Ja inte vaserna hahahah utan blommorna däri....
Apropå vas så skrev sonen och hans fru att de funnit en plats till det tokblingade bröllopskortet jag gjorde till dem...bredvid kommunistvasen från Vietnam!!! De tar nog ut varann och ljuv harmoni uppstår.
 
Har ni en känsla av att det är mycket som händer och som ni inte har orkat eller brytt er om att ta ställning till. Ebola som sprider sig som en löpeld och frågan finns??? Kommer den att muteras och spridas fortare? Tiggarna..har ännu inte skänkt en krona till dessa människor och skall jag ge till världens barninsamlingen?
Min första tanke är att Ebola är så stort och läskigt att jag inte kan ta in det just nu. Tiggarna...ja min inställning står fast, man kan inte hjälpa med att sätta plåster på ett bensår. Jag skänker hellre pengar eller hjälp och gåvor lite närmare. Jag kan ge en kudde och filt till insamling för tiggare här i stan, jag skänker gärna till kvinnojouren och till behövande djur. Skulle gärna starta en hittelön till att fånga in de eller den som torterar och skadar djur. Det finns så mycket i vår närhet där vi kan hjälpa. När man hjälper ngn annan så sprider det ju ringar på vattnet och fler tillkommer. Tror att det är därför jag vill se omedelbar hjälp när jag gett. Jag tror inte det är enbart därför jag känner tillfredställelse utan även därför jag ger hellre till de som inte har ngn röst och som inte kan försvara sig mot andra.
Oj så mycket babbel och svårt att förklara, men jag sa ju att jag inte tänkt klart än.....Hursomhelst så ha en skön fredag och skänk en slant till Djurskyddet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela