myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Underbara dotter <3<3

Publicerad 2014-10-13 08:45:37 i Allmänt,

Jag har ju en förmåga att uttala mig innan jag förklarat hur jag tänker....vilket får mig att framstå som en idiot i efterhand och mer kallhjärtad än vad jag är. Men jag har förmånen att ha en dotter som är klok och varmhjärtad och mest av allt så jäsickens stolt att hon liksom mina övriga barn tänker själv och inte bara köper andras åsikter.
Jag uttalar mig ofta i ett perspektiv av långsiktiga tankar.......och det låter så illa...hmmm detta blir svårt att förklara.
Vad talar jag just nu om. Jo tiggarsituationen...
Jag la upp en video om hur det "spelas" olika handikapp av tiggare som är fullt friska. Jag tycker inte om att det blivit samlingsplatser av tiggare tex på Carlslid. Så här ser jag det:
 
1 Blir så förbaskad över att folk låtsas handikapp för att få empati och en extra slant. Det tycker jag är kränkande mot de människor som har dessa handikapp och sjukdomar. De är ju inte sitt handikapp??
2 Jag tänker som en företagare hur det skulle upplevas för mig, att ha dessa människor på mitt företag.
3Jag tror på hjälp på platser där problemet uppstår. Jag vet att det pågår förändringar och förbättringar i tex Rumänien. Det tar tid men det blir förändringar.
4 Jag tror inte vi kan hjälpa alla....det kommer bara fler och fler.
5 Det finns så många av oss som bor i detta land som lever i misär och jag vill förändra detta först samtidigt som jag är med på att vi med hjälp av SIDA pengar förändrar situationen i tex Rumänien.
Tror på detta och tycker att det vi gör är att sätta ett plåster på ett bensår.
Men...och då säger jag men. Min fantastiska dotter får mig att lyfta blicken och se det från ett litet mindre perspektiv.
Varje person som är här som tiggare är en människa med en egen historia. En mamma som gör allt för sitt barn, dvs sitter uppe på Carlslid och fryser rumpan av sig. Jag skulle gjort detsamma för mina barn och det skulle nog alla föräldrar. Jag står fortfarande fast vid mina åsikter i det stora hela....men min dotter har rätt. Lyfta blicken och se människorna...Jag kliver ner från mina höga hästar och jag är nu beredd att hjälpa, med det jag kan.
Täcken, kläder osv jag har säkert i förrådet ngn jacka oxå. Underbara fina dotter följer du med?

Kommentarer

Postat av: My

Publicerad 2014-10-14 10:37:57

Självklart vill jag följa mami <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela