myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Torsdag...äntligen

Publicerad 2015-12-10 07:26:25 i Allmänt,

Nu är det torsdag och jag som haft onsdag nästan varje dag denna vecka känner att jag är i fas igen. Igår var vi på julbord med jobbet och ja??? jag vet inte men bättre julbord har jag sett....det var inte dåligt men bättre. Om julbordet är bra eller inte ser jag mest på dessertbordet....ja jag är en gottegris. Det fanns visserligen ngt ris ala maltaliknande fast de kallade det vaniljris??? och serverades i små koppar typ äggkopp? Lite ost men inga kex, lite godis och lite frukt och nötter. Konstigt nog så hade de lika mycket strömming som sill och en massa andra saker som var mer kall än rumstempererad. Mycke fläsksaker....usch med en massa fläsk och vitt slabb. Ja jag är kräsen och fjaskig men jag hittade i alla fall ngr stackars brysselkål som var goda. Det var standup med Janne Bylund en lokal kille som nu bor i Göteborg men har lust att flytta "hem" Oj så jag skrattade igenkännande när han beskrev medelålderns tillkortakommanden. När jag stod i kön för betalning så kom han och ställde sig bredvid och vi småpratade om ditt och datt och sen så säger han till bartendern -Har du ngn Ramlösa? Jag hoppade till och detsamma gjorde kvinnan bredvid. För han uttalade det Rammlösa alltså ramm som man säger lamm....fattar ni? Men Janne sa jag nu har det gått för långt nu måste du komma hem.....nog vet väl du att det heter Ramlösa som typ ram runt en tavla. För så säger man häruppe. Jajjamen sa kvinnan bredvid mig. - Ja jag vet sa han men sörlänningarna blir tokig om man säger så så jag har vant mig att säga fel.
Idag är det dessutom juluppträdande av de små på "vår" förskola. Skall bli så trevligt även om jag kanske kommer i sista stund och inte kommer att få sittplats. Skall jobba och maken skall hämta och sen järnet till "dagis" Har ju en liten tradition av att vi brukar ge förskolepersonalen en liten julgåva oftast hemtillverkad. Men i år har jag varit bekväm och tagit från butiken. En liten gåva av uppskattning för att de tar hand om våra guldklimpar. Nu är det ju Liams sista år på föris då han lämnar den för att börja sexårs nästa år och endast Milou blir kvar. Huvvaligen vad de växer upp fort. Efter uppträdandet så tar vi med barnen hem för att julpyssla lite tillsammans och sen till aftonen skjutsas lillan hem men pojkarna blir kvar. För deras föräldrar far till London ngr dagar och jag är djupt avundsjuk. Tänk att se Harrods och alla andra fina butiker i London under juletid....suck ja vad är väl en bal på slottet......? Vi jobbar i helgen så då rycker Farmor in och sköter ruljangsen.
Så himlarns fint <3 Nu skall ni få höra ngt ovanligt komma ifrån mig: Nu får snön komma ! Ja inte för jag önskar den för egen räkning utan för att då kommer julhandeln igång på riktigt. Det är samma visa varje år. Så fort snön kommer så är det man ur huse och shoppa.....märkligt då jag själv bara kryper ihop och kvider när eländet kommer över mig. Men nu jäsickens vill jag sälja grejer ahhahaahah Ha det så bra :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela