myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

En dålig smak i munnen....

Publicerad 2015-02-24 07:40:59 i Allmänt,

Hör på radion om ett projekt/konst som jag är med och betalar. kan man ringa och säga någonstans att just det vill jag inte sponsra med mina skattepengar????
En person skall stänga in sig och inte dricka ngt vatten på ett dygn och det skall kunnas följas via webbkamera?!!!?
Detta för att symbolisera alla som inte har tillgång till vatten. Osmakligt tycker jag, då det är vardagen för tusentals människor. Hade varit bättre att skicka de pengar som hela detta kulturjippo kostar till att gräva en brunn.
När konst eller kultur eller vad man nu skall kalla detta spårar ur och ger en dålig smak i munnen, då är det svårt att behålla ngn respekt för kultureliten. Vad jag kan förstå så vill de flesta konstnissar beröra och skapa debatt. För ngt år sedan målade en konstnär en tavla med aidssmittat blod och en annan med avföring. Berördes folk? ja med äckel eller ja jag vet inte? Själv kunde jag inte förstå  det där med bajset?? Blodet var ngn hyllning till alla som hade aids och det hajade jag lite grann.
Men folk som kissar på scener och som stänger in sig i ett rum utan vatten i ett dygn har jag ingen respekt för.
Hade väl varit bättre att satsa slantarna på att ha fria entreer till museér för folk en tid?
 
Såg på facebook en lång diskussion om barn som skriker på bussen. Jisses så den skon klämmer att folk kan irritera sig på barn.
Varför hymla om sådant? Jag kan bli oerhört störd på skrikiga barn. Är det konstigt? tycker inte jag.....
Jag gillar barn, men för den skull kan jag vill högst ogilla att de får bära sig åt som de vill. Ja så är det faktiskt !
En del barn får fara fram som de vill,,,ser jag varje dag på butiken. med föräldrar som fnissar eller bara går därifrån och lämnar sitt tjuriga barn skrikandes eller rivandes och t om bitandes i produkter.
 
Barn som skriker och hoppar på bussen eller springer som tok på restaurangen. Tycker ofantligt illa om det. Men barnens fel....inte ett dugg.
Visst hände det med mina barn att de fick utbrott, men då tog jag ut barnet eller avbröt det hela och for hem. Ja det hände t om att barnen fick vara arg klart för att jag visste att det var inte lönt att kommunicera just då.
Många barn får utbrott av ilska och det tillhör lite av deras utvecklingsfaser. men det är inte det jag menar. Utan barn som testar gränser. Gränser som är superviktiga att sätta för föräldrar. Det betyder tillit för barnen att föräldrar sätter gränser. Att vara liten och ständigt lära sig allt nytt måste vara jobbigt , då behöver de en vuxen som sätter gränser.  Äsch skulle kunna skriva en hel bok om detta så nu sätter vi punkt...hahahaha
 
Idag skall jag och min syster träffas för att gå igenom mammas grejer, papper och sådant. Har förberett allt och känner mig lite spänd inför dagen. Vi är ju så olika jag och min syster så en dag i varandras sällskap känns gruvsamt. Men så får det vara och är inget konstigt med det. Vi har band som vi delar i alla fall och jag hade gärna velat komma henne närmare som vuxen. Min kärlek till henne grundadades från när vi var liten och det var mest hon som tog hand om mig. Men hon flyttade tidigt och tog andra vägar än mig. 
Nu har allt för mycket vatten runnit under bron så vi nöjer oss med att veta att vi tycker och tänker olika,men banden finns och de värnar vi bägge om. Har tänkt säga det till henne idag, att jag uppskattar allt hon gjorde för mig när jag var liten. Sista veckan har innehållit mycket tankar och där har hon förekommit mycket i det som hände när man var liten. Så för att få ut det i mitt system så känns det som om vi bör tala om det som hände eller aldrig hände. 
Men hon är ju nattuggla så jag antar att hon vill sova än ett par timmar innan vi strålar samman. Så jag tänkte duscha och börja med lönerna så länge och betala lite fakturor.
Idag så är det en sketen, trist tisdag så muntra upp dig med att göra ngt trevligt. Kanske laga helgdagsmat mitt i veckan??? med ett glas vin? Ett skumbad med massor av bubblor eller en tidning och en kopp kaffe i soffhörnet?
Avslutar med lite konst och kultur, som är just konstig men lite skojsig
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela