myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Fredag 20/2

Publicerad 2015-02-20 07:58:17 i Allmänt,

Nu är telefonen laddad och klar.....min telefon gick ju sönder och nu har jag fixat en ny. Maken behöver en ny telefon så när min återkommer från lagning så får han ta den nya.
 
Var och fixade blommor på Berghems blommor igår och vilken fin service och entusiasm hon visade när hon förklarade hur hon tänkte göra utifrån våra önskningar. Så trevligt när man möter proffs som gillar sitt jobb.
My följde med till prästen och vi talade om begravningsordning och psalmer och om mamma och vad hon gjort och lite hur vi vill att talet skall vara. Det känns bra i magen och det kändes tryggt när Prästen sa: Jag skall leda er genom det här.
Vid middagstid kom lillan och vi hade en trevlig kväll, med bad och lek. 
Igår så var det en vecka sedan mams gick bort och igår afton var det lite jobbigt då man tänker så knasiga tankar. Hade hon väldigt ont just nu, vad gjorde hon just nu? och liknande funderingar. Så att fokusera på lillan var faktiskt skönt. Hon kräver ganska mycket fokusering på vad hon vill och behöver. Men igår så var det mest maken som var roligast att leka med och han föstes runt och skulle delta i både kaffekalas och kurragömma. Såg så roligt ut när hon drog iväg honom till leksakslådan och klappade på golvet bredvid, När han låtsades som att han inte fattade att han skulle sitta ner så, puttade hon honom bakom knäveckan och försökte böja benen. Tanken på vår familjs främsta egenskap envishet.....gått i arv var inget frågetecken om alls.
Idag skall jag jobba och det känns både och. Skönt att göra ngt annat och samtidigt känner man sig trött och lite ofokuserad. Hoppas att det blir mycket att göra, så man inte hinner känna efter hur trött och småvimsig man egentligen är.
Borde vara full fart då det är barnbidragsdag och det brukar innebära att det blir mer kunder. I morgon får jag sällskap av maken då vi jobbar bägge två och sedan åker vi nog hem och gör ingenting. På söndag skall vi till H-sund och bära upp från källaren. Skall ta en vagn från jobbet så att det blir lättare att dra upp allt.
Det mesta är bara att kasta då det består av gammalt julgrejs, typ trassligt glitter och konstiga saker. Plastkrukor i mängd, nu talar jag om sådana som man brukar få när man köper sommarplant!!! vad i hela friden skulle hon med det till? starta en handelsträdgård? Sorterades nog under kategorin: Bra att ha
Jamen jisses så mycket bra och ha grejs mamma hade. Sådant som vi kastade, typ brödpåseförslutaren ...den där lilla plastsaken? hon hade säkert hundra.
Nästa vecka kommer min syster och det känns lite både och....vi är inte ett dugg lika och tycker ofta olika och fungerar olika. Så praktikern i mig kommer säkert att få spunk. Hon däremot skulle nog ringa till alla hon känner som kanske skulle behöva några hundra plastkrukor från sommarplant.....och plastpluppar. 
Ja söstra mi.....jag älskar henne på ngt urbiologiskt vis...men där stannar det.
Hade nog gärna velat haft syskon,,,,som jag velat umgås med. Känna syskonkärlek? Oftast kommer man på sådant när det är försent. För mig så har familjen inneburit ansvar, ett ansvar som jag alltid påtagit mig då ingen av de andra kunnat. Vi var en dysfunktionell familj och den enda som kunde ta tag i saker var jag. Jag var problemlösaren......den duktiga, den som alltid var stark och klarade allt.
Duktig flicka det var jag det.....en roll som jag spelat hela livet. En roll som faktiskt varit bra att ha för det mesta. Men när det kommer sådana här händelser så spricker det som ett troll i solen.
Och det är nog det som hänt, trollet har spruckit och i skärvorna sitter en liten flicka som är ledsen och arg och som jag nu tänker ta hand om. Vi skall gråta och svära och sen gå samman och känna värmen från varandra. Kan nog ta lite tid, men jag ser fram emot detta. Jag tror att det kommer att hela mycket i mig och det är alltid bra att ta hand om sig själv.
Nu skall jag gå och klä mig och borsta tanden och åka socialsnöre ner till staden och sälja arslet av mig till kunderna.
Ha en bra dag och en trevlig fredagsmyskväll.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela