myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Jahhaja

Publicerad 2015-02-26 07:19:43 i Allmänt,

Vaknade tidigt och sitter nu och gruvar inför dagen, Har glömt telefonen ute i bilen och igår innan jag gick och la mig så tänkte jag att: Nej...jag måste gå ut och hämta telefonen. Mamma kanske ringer och är dålig eller nåt....
Har hört att många som förlorat ngn anhörig, tänker ofta sådär en lång tid efter att personen lämnat jordelivet.
Var och fixade en hel del igår och det bästa av allt var att få hämta sonen med fru på flyget.
Var på lillica igår och skulle köpa lite godis till begravningskaffet. Jag plockade för mig lite påsar och fick en reaktion av att men behövs det godis,,,,det är väl inget kalas??? Nej det är det för visso inte. Men mamma hade velat att det fanns godis till barnen.
 
Skall strax gå och duscha och göra sådant klart. Har inte ens funderat på vad jag ska ha för kläder....pappa ringde igår och undrade om han skulle ha slips och kostym. Jag sa att det behövs inte, vi har ingen klädkod förutom just kläder. För allas trivsel så bör man komma påklädd. Fast en begravning med nakna människor kommer man ju inte att glömma i första taget!!!! Undrar hur nudister vill ha sin jordfästning????
Ja usch usch usch sicken lång dag det kommer att bli idag.
 
Jag har dessutom kommit till insikt om en del, som varit hjälpsamt. Jag har ju sagt att det är jobbigt att dela begravningen med andra människor. Men nu har jag ändrat inställning och det hjälper.
Tänkte att de som kommer idag hade ju en egen relation med mamma. Borde ju man fattat på en gång? Men jag hade nog fastnat i lillflickans känslor. Jag och mamma. punkt slut.
Att andra kommer är ju faktiskt bara positivt och genom deras minne kommer hon att leva vidare hos dem.
Återigen kommer jag på att hur jag först tuffar på med hela känsloregistret och sedan när jag lägger ihop ett plus ett och får fundera så hittar jag ny eller annan information.
Så nu känns det inte konstigt att det kommer fler på begravningen. Mamma finns ju inte där.....hon finns hos var och en av oss som kommer att närvara idag och även hos dem som av olika skäl inte kunde komma idag.
En mycket god och kär vän. har sin mamma i ett träd i skogen!!!!. Ja alltså känslomässigt och den tanken kan jag förstå och respektera. Så fint. på ngt vis och så stark och livgivande tanke. Trädet står för styrka och liv, men även stabilitet och tid åtminstone för mig som gillar träd. Att stå nära ett träd och gärna omfamna det ger mig en sådan härlig känsla och jag känner mig "grundad" i kropp och själ. Flummigt?? ja kanske men jag tipsar om att prova....kanske det först känns som märklig handling, men försök att tänka bort det och bara krama.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela