myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Listan och hipp hipp hurra

Publicerad 2015-02-06 07:04:05 i Allmänt,

Först en punkt ur listan:
 
Ibland tänker jag att jag borde:
  1. prova en matkasse
  2. Skriva en bok
  3. Åka till London vid juletid och gå på dockskåpsmässa
  4. dra ner mitt tv tittande
  5. gå på diet
  6. använda ngn kräm i ansiktet
  7. sluta tänka i tidsbrist
  8. lära mig att sticka
Ja ngr punkter är mer allmänna och ngr är mer allvarliga. Prova en matkasse kan nog vara inspirerande och det vore trevligt att prova och inte skylla på att vi inte hinner laga mat alla dagar.
Skriva en bok? ja det har jag nog funderat på i ca 35 år hahahaha kan bara inte bestämma mig vad den skall handla om eller om den skall vara hittepå eller biografi eller ja......men skulle nog ta 35 år till innan jag hade tjattrat till en röd tråd och ngn sammanhållen text. Jag flyger ju från ena ämnat till det andra utan att ngn kan följa med.
Åka till London i juletid...åh tänk alla lampor och ljus och glitter....och miniatyrer på det åhhhhh...skulle vara som ett litet barn i juletid och bara ta små hoppsansahopp och skutt och fullkomligt toklycklig.
 
Dra ner mitt tv tittande....ibland ser jag inte ngt alls på flera dagar, men det är för mycket tv tittande för mig anser den där duktiga och pekfingerpekande delen av mig. Även om jag inte alltid tittar utan sysslar med annat. Det är egentligen det som är det mest irriterande att den sätts på och jag gör annat.
Gå på diet......ja visst vore det bra och nyttigt och säkert både hälsosamt på alla sätt. Men har ingen karaktär eller lust att förvägra mig ngt hahaaah. Äter inte mycket men det blir en cocacola zero varje dag och ngt onyttigt oxå. Har blivit blivit en ovana det senaste åren. Men kanske jag får ett ryck??? eller kanske inte...
 
Använda ngn kräm i fejset...ja det har jag oxå funderat på i ca 20år.....skulle i och för sig ha börjat då så kanske huden inte varit lika torr och oelastisk som nu. Hade nog inte varit helt fel ,men ska man ha bra grejer så kostar det och då menar jag ngr hundra spänn för en liten burk. Köpte en för ca 15 år sedan och blev så snål att använda den så den blev dålig och fick kasta den....smart.
Sluta tänka i tid....ja det tror jag skulle vara ngt för mig att ta tag i. Känner mig alltid stressad.....Tid finns oftast och det handlar om att prioritera och lite ork. Jag tar på mig mer än vad jag hinner, bara för att jag vill, anser att jag gör det bättre eller bara därför jag tycker det är kul. Men orken är inte densamma och jag är ju så kvällstrött så sitta uppe och göra ngt efter halv nio går bort.... Med jobb så hinner man inte så mycket mer. Det betyder att jag måste ändra hela förhållningssättet till tid och tänka annorlunda. Låter lättare än vad det är, men jag blir fruktansvärt irriterad på mig själv när jag gnölar om tidsbrist och orsaken är ofta min egen planering eller yttre faktorer och alldeles för mycket ideer och engagemang.
Lära mig sticka...har försökt men tappar tålamodet hela tiden. Vill kunna allt på en gång. Men visst vore det kul att kunna mer än långa halsdukar.......
 
Till sist så grattar jag min mor som fyller år idag. Hipp hipp hurra. Så en tripp ut till henne måste det ju bli i helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela