myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

En ny dag men nya möjligheter ????

Publicerad 2015-01-22 07:20:26 i Allmänt,

Ja det är inte alltid lätt att se livet utifrån det positiva och det blir lätt att man bara låter flåshurtig. Men gudarna skall veta att det hjälper att betrakta tingen utifrån ett positiv inställning. Tänk bara på hur mycket det påverkar om det kommer in en glad person i ett rum eller om det kommer in en som ser ut som han/hon har smaskat i sig en säck citroner.
En god vän som hade det väldigt jobbigt för ett par år sedan, med flera tråkiga besked och händelser, imponerade stort på mig. mellan tårarna sa hon något i den här stilen: - Ja detta händer för jag skall bli starkare och för att jag skall lära mig ngt.
Oj vad jag blev stolt och glad för att just hon är min vän, som gav sig själv möjligheten att gråta och sörja och ändå veta att det kommer att bli bättre dagar.
Jag gillar ordspråk och citat och läser gärna dem och "tittar" på innebörden. Detta är min favorit:
 
Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."
 
Om/När jag känner mig nere och är ledsen så tänker jag ofta på detta citat. Ibland så känns det så futtigt och meningslösa ord men jag upprepar det som ett mantra och tillslut så blir det som en livboj när det känns tungt.
Har en gudstro utan religiösa inslag och tror på att gott gör gott.
Jag menar fett löser ju fett, så då måste det ju vara så med det mesta. Usch så präktig jag låter.....det är jag absolut inte.
Jag kan vara lika ondskefull och trångsynt och småaktig som de flesta. Jag gör fel och säger en del tokiga saker osv. Men vad jag vill säga är att det hjälper om jag känner att jag vill vara otäck att tänka efter ett tag.
 
Nu till ngt helt annat. Min dotter skickade mig ett sådant fint meddelande om att hon älskar mig och är stolt över mig. Åh så det värmde <3
 
 
Som mamma är man ju stolt över sina barn. Men att få höra det av sina barn det är ren pur glädje. Jag är stolt över alla mina barn både de som jag fött själv och de som föddes i hjärtat. De berikar mitt liv och är så fina. De kan själv....minns när de satt på hallgolvet och det tog evigheter för dem att ta på strumporna men ville inte ha hjälp.....kan själv....
Ett litet "djupare" inlägg idag....skratt.
Idag blir det i alla fall jobb och sen i eftermiddag, blir det dammsugarinköp och titt på lampor och mattor och tavlor, åt sonens lägenhet. Så himlarns kul att få shoppa med ngn annans pengar... hahahah
Senare i kväll så får jag inte glömma att fixa lönerna.....brukar inte bli så poppis att glömma sådant hahaaha. Har aldrig glömt det ngn gång hitills men det har hänt att det varit problem med löneprogrammet eller att banken krånglar för service och liknande. Men mina kollegor har visat förståelse då...vilket är skönt.
Ha en bra dag :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela