myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Hej och godmorgon

Publicerad 2015-06-11 08:05:50 i Allmänt,

Nu är jag hemma i björkarnas stad Umeå igen och det var skönt att gå och lägga sig inatt när vi kom hem. Dels för att vi var trötta, men lika mycket för jag har ju en sådan skön säng. Vi for från Ullared vid tolv på dagen och stannade till hos sonen i Uppsala en stund och sen så körde vi mot ljuset. Vilket vackert sommarljus det är och ännu vackrare blir det, när det blir slöjor av dimma på ängarna.
Vi har haft några intensiva men väldigt givande dagar ner på Panduro och jag kommer i ett annat inlägg ösa ur mig allt om hur stolt jag är över att få "ingå" i deras koncern.
 
I malmö så bodde vi väldigt fint, centralt i staden. Det blir tredje eller fjärde ?? gången vi bor där och nu hade de rustat upp hela hotellet och det var så fint. Vi har ätit och druckit gott och under dagarna har bord med allt möjligt stått framme och man har kunnat äta ännu mer......
Men ett ställe stack ut, lite extra.
Vi var inbjuden till middag på St: Markus vinkällare och jisses så gott och mysigt och helt fantastiskt utfört. När vi stod utanför så såg det väldigt oanseligt ut och vi blev förbluffade när vi kom in. Det var som att stiga in i ett annat tidevarv och så fint och elegant och ....ja bara en upplevelse att få se och smaka. Vi skulle äta lyxbuffe och jisses vilka bord som dignade av allt möjligt smaskigt
 
.Har fortfarande inte ngn aning om hur stort det var, men det var gångar och små utrymmen överallt och rustningar och nischer här och där och dämpad musik.
Att maten var fantastisk och vinet var gudomligt kan jag säga och jag smakade på allt möjligt som jag alltid undrat hur det smakar. Sjötunga Walewska ....mmmm mums . Ost bordet var to die for..med olika sorters marmelader och smaskens till.
Det var som att befinna sig i ett gammalt slott och man nästan kunde se att när som helst så skulle det komma ngt spöke från forna dagar eller några musketörer inramlandes. Men döm om vår förvåning när vi får veta att lokalen är ny??!!!!
Nja inte ny som lokal men men uppbyggd och urgrävd.Halva hade varit ett nunnekloster och den andra halvan en koldeponi en gång i världen. De köpte lokalen som sträckte sig under hela huset och grävde ur hela "lokalen" som det hade varit kol i. Det var då 120 cm takhöjd för att det skulle vara så trångt som möjligt och kolen inte skulle kunna damma så mycket. Sen for man till England, där man köpt det mesta av den schiffer som var på golvet och den tegelsten och all inredning som fanns i loklaerna. Det i sin tur kom från kyrkor som skulle rivas och det skeppades över och man byggde upp en fantastisk miljö. Imponerande
 
Sommartid så stänger de ner hela kalaset och öppnar i augusti igen och vi är verkligen glada över att vi fick möjlighet att få se och njuta av både miljö och mat.
 
Idag så skall jag jobba och jag skall strax hoppa ini duschen och sen göra mig i ordning och bege mig till arbetet. Med en massa info till mina kollegor och peppad inför hösten och julen....ja ni läste rätt i min bransch så är vi ofta i planeringen ett par månader framåt och den stora happeningen är när katalogen kommer ut den 17 augusti. har nu sett allt som kommer in och det känns så bra och jag tror att det kommer att bli toppenbra. Men nu är det sommarrean som står inför dörren och butiken skall tömmas så vi rymmer allt nytt.
Ikväll så skall jag packa upp påsarna från Ullared och handla för kylen gapar tomt och vi hade inte ens mjölk i kaffet imorse :( Dessutom är det styrelsemöte i föreningen.
Men till vi hörs så skall ni ha det så bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela