myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Tjabba Tjena och hallå på er

Publicerad 2015-06-16 07:25:14 i Allmänt,

Här sitter jag och ser ut genom fönstret och jag ser att solen lyser.....men man skall inte låta lura sig allt för mycket för det blåser och är kallt brrrrr....
Men man blir i alla fall glad av att se solens strålar, precis som lilla ungen i en tecknad serie som hette Familjen Flax. Är det ngn som minns den? Jag gillade den serien men tror det är säkert närmare 35 år sedan jag läste den.
Igår så kom ju småprinsarna och var med mig ngr timmar och vi hade det rätt trevligt. De var så säkra på att jag skulle följa med dem på midsommar och blev nästan lite besviken när jag sa att -Nej det ska jag inte. Tror nog att det är ni och mamma och pappa som skall fara bort själva. De är så festliga och surriga och jättebäst.
Efter de farit for jag på jobbet och när varorna kom så hickade vi till lite för de flesta kartonger var trasiga och de hade tippat allt i en hög vagn......puh...men allt hade hållit, sånär som ngr småprylar.. En rackarns tur säger jag som såg varor i kras och en massa pappersarbete. För det är inte lättsamt att få tillbaka pengar från posten, för sådant som gått sönder under transport. Ibland så anar jag att de drar ut på det så man inte skall orka driva på.
 
I söndags så hände det ngt märkligt på butiken. In kommer det en man med två mindre barn i handen. Det i sig var väl inte konstigt men han var en avbild av den sk Hagamannen, den man som våldtog och nästan dödade ett av sina offer här i Umeå.Jag bara stirrade och kände att den mannen vill inte jag ha här i butiken.....men hur skulle jag avhysa honom...ville inte göra det inför barnen. Men så började hjärnan komma igång....hmmm alldeles för små barn hmmmmm han skulle ju inte få komma hit till Umeå och hmmm han skulle ju inte bli fri förrän i slutet av juli.
Men kusligt likt var det. Stackars karl ...undrar om ngn tidigare påpekat det?
Tror inte Niklas Lindgren är så välkommen hit till Umeå.
 
Idag så stänger jag och åker inte in förrän vid lunchtid. Jag måste skriva en inköpslista på vad som skall inhandlas inför helgen och lite annat småfix härhemmavid. Äldsta sonen ringde och ville ha förslag på tårta till en fest han skulle fara på och hans uppdrag hade blivit att fixa tårta. Till slut så föreslog jag en tårta som har många namn, jag brukar kalla den för Flygkrasch, för så kan den se ut om det går fel ...men den kan oxå heta Brittatårta och Pinocchiotårta.
God är den och dryg då den är rätt mastig. Så jag tänkte att det borde bli rätt bra om jag gör bottnarna och han bara fyller med jordgubbar och grädde. Jag har även lite svenska flaggor han kan sticka dit för att göra den lite extra festlig.
Men om jag ska hinna göra det jag har på min "Attgöralista" så måsta jag nog ta min ändalykt ur fåtöljen och lägga på ett lite kol.
Men på återhörande :)
 
 

Kommentarer

Postat av: Marianne

Publicerad 2015-06-16 08:47:10

Jag tror att det var hagamannens bror du såg!det sägs att han är äckligt likt sin bror!ha en bra dag o vi ses till midsommar!kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela