myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Torsdag 25/6

Publicerad 2015-06-25 08:58:40 i Allmänt,

Ja här sitter jag med lönearbete och tar en liten paus. Är ledig idag och det känns underbart, må  jag säga. har lite ärenden hit och dit och saker som skall fixas. Mammas bouppteckning är i princip klar och jag hoppas att vi fixar alla kostnader. Det som tagit mest tid är allt sånt som skattedeklaration och myndighetspapper överlag. Kan ju inte röra konton innan alla uppgifter är klara och nu ligger vi ute med pengar. En viss del får jag står för själv men större delen betalas nog av hennes "egna" slantar.
Vi har nu gravsatt henne eller rättare sagt hennes urna. Hade gruvat mig en del, inför de känslor som skulle poppa upp. Men det kändes bara så rätt och att hon inte var där i den lilla nedbrytbara urnan utan att hon var någon helt annanstans. My sa att hon inte var med oss utan hon var och övervakade fikat...det var ju onsdag!!! Onsdagar för mamma var bråda, då bakade hon eller gjorde tårtor till kaffet ute i sällskapsytan där hon bodde och då sjöng man och umgicks. Det skulle dukas och pyntas lite extra just på onsdagarna, därför då kom det ofta inbjudna gäster som spelade gitarr eller ngnt annat trevligt. Hon var verkligen stolt och nöjd över den traditionen hon skapade varje dag därute och t om tidningen var där och gjorde reportage. Så självklart var hon därute och spökade omkring.
 
Vi åt middag hos oss och nu var även uppsalasonen med vilket förgyllde min dag lite extra. Milou pratade verkligen på och nu kommer orden som ett pärlband. Jag hade gjort en god middag som jag fått tips om från en blogg. Jättesmaskigt och en massa bacon. Har blivit helt tokig i bacon....krispigheten och saltet mums fillibaba. Till det en jordgubbspaj, som gick åt som smör i solsken. Till det drack jag ett rosevin som jag fått tips om från en god vän. Riktigt gott trots att jag inte är ngn större rosévinsdrickare.
Riktigt gott...kanske lite sött. Men tror att det skulle passa bra till en lättare sommarmiddag.
Vi gjorde även annat igår....bokade ett hus i Varberg en vecka??? Så trevligt och nu hoppas vi att vi kan samla så många av barnen som möjligt. Bra avstånd till allt möjligt och både Ullared och Göteborg står på min lista. För småbarnens skull så måste det finnas sådant att göra som vi kan pyssla med om det blir dåligt väder....för vi bor ju i ett klimatinstabilt land hahahhaha. Så lite sådana aktiviteter måste vi oxå hitta på, Universeum tror jag kan roa de små.
Här är lite omgivningar från huset...
Att hitta hus som är stort nog åt oss är inte lätt. Är vi hela familjen så blir vi 15 stycken, men 2 av oss har inte möjlighet i år för jobbets skull och två kommer att hälsa på utan att sova över. De bor inte så långt ifrån oss i en sommarstuga som hör till sonahustruns sida. Hursomhelst så skall det bli så trevligt och nu hoppas vi på bra väder. 
Nu har jag tjollrat bort en hel timme på att läsa bloggar istället för det som bör göras haahahah. Men det är helt okey, för nu har jag rätt bra koll på jobbet. Menn innan jag fortsätter med lönearbetet skall jag plocka bort efter Milous härjningar...jisses vilken virvelvind på att stöka ner hon är. Ja kanske inte just hon utan barn i allmänhet, allt skall dras fram och liksom spridas ut. Det är pusselbitar i soffan,inne på toan,under bord på bord, i hallen, tv bänken, i fönstret och ja kanske på ännu ett okänt ställe, får väl se när jag plockar ihop.
I eftermiddag kommer vårt fyrfota barnbarn hit...Lilla kissemiss skall bo här över helgen och man kan ju undra vad vår kisse kommer att tycka om det? Lenny gör ju allt för att retas och drar sig inte för att bita vår kisse i rumpan....vilket ogillas. Matten och hussen skall till vår stuga och som passande nog ligger i byn där de skall gå på bröllop i. Brudparet skall oxå sova över i stugan och vi lånar ut både friggan och sovstuga till brudpar och gäster. Hoppas att det blir hyfsat väder även om vädergudarna utlovar regn. Men passande nog så har man skapat utrrycket att om det regnar i brudens krona så betyder det lycka.......allt för att man inte skall bli ledsen om solen uteblir.
Ha en bra dag mina vänner .)
 

Kommentarer

Postat av: Pia

Publicerad 2015-06-25 21:25:23

Hej du! Tack för din långa, uppmuntrande kommentar! Det är så roligt att lyckats nå någon annan än bara den "innersta kretsen"!
Vad tråkigt att höra om din mamma... mina hundbekymmer syns små i jämförelse... <3

Vill du, så kan du få följa mig på Facebook också, mycket av mitt liv hamnar där också!! ;) Jo, jag har alltid älskat att skriva och hålla på med bilder, så det blir den del! (Sök på Pia Bodin, men du måste kanske lämna ett meddelande om vem du är...myma.blogg.se...)

Hoppas ni får en skön semester! Hörs igen! Kram, Pia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela