myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Godmorgon

Publicerad 2016-06-16 07:58:11 i Allmänt,

Här lyser solen idag och det ger mig blandade känslor. Underbart för min egen själ och för alla sommarlovsbarn,men för handeln är det sämre. Har varit nere i Malmö ngr dagar och det verkar vara en landsomfattande brist på kunder nu i maj, ja egentligen ända sedan april. Men siffrorna i juni ser bättre ut tack gode gud för det. Nere i Malmö var det trevligt som vanligt och vi skrattade och åt gott tillsammans med andra från vårt avlånga land och tittade på julprodukter och nyheter som kommer efter sommaren. Jag älskar att se allt nytt som kommer varje år och blir lika prillig som vanligt över allt fint som kommer. Sen är det alltid en speciell grej som jag alltid blir lika förvånad över nästan varje år. Vi får en genomgång över vilka färger och hur inredning ,kläder och detaljer kommer att influeras av dessa färger och det är rena trolleriet. Många gånger har jag tänkt - Nä den färger kommer ju inte att funka....men visst tusan blir det så??? Vi påverkas av tidningar, media och allt möjligt och vips så målas det om och köps andra färger på kuddar och gardiner. Jag skall fixa lite bilder så skall ni få se. Men jag kan säga så här. Mörkt blå, mörkt grön och mörk lila.........Sen var det en hel del korvstoppning och test av produkter osv och som alltid mycket trevliga dagar tillsammans med likasinnade.
Vad mer då? Jo idag begravs min fd svärmor, så idag sänder jag mina tankar till barnen och fd man. Min fd svärmor var en kvinna med humor och hon älskade barnen det är jag övertygad om. Jag fick nog inte så många poäng som svärdotter och dög inte riktigt i hennes ögon och ingav mig ingen större självkänsla. När jag gifte om mig så var jag väldigt tydlig med att jag inte var så intresserad av att umgås med ngn svärmor i alla fall. Nu var den nya svärmorn kanske jordens mest ödmjuka och raraste människa, så det var i alla fall ingen fara på den fronten. Tråkigt nog gick hon bort bara ngr år efter vi hade träffats och det kan jag tycka var synd. Men hur än min och barnens farmor hade det så, känner jag att jag sörjer barnens farmor av respekt. Hon älskade sin son och ingen dög åt honom och barnen var mer än okey i hennes ögon och så här efteråt så räcker det. Frid över din minne M. Tror inte att jag är en hemsk svärmor själv utan jag respekterar mina barns val av partner. Nu har jag haft en rackarns tur och fått rejäla svärsöner och svärdöttrar, som jag tycker om. Men alla har ju inte hittat sin partner än och jag har lovat mig själv att acceptera våra barns partner, så länge de inte gör illa ngn av mina barn. För då djävlors flyter blodet lätt i ådrorna, skulle jag tro. Ja hursomhelst så skall jag snart fara till jobbet och det känns bra. Har ju varit ledig lite och igår kändes det att det var trevligt att få träffa kunder igen. Måste handla när jag far hem för nu ser jag botten i det mesta här hemma. Smör, kaffe mjölk och bröd....slut. Var nästan lite småhungrig när jag gick och la mig. Men apropå mat? så åt vi en underbar förrätt nere i Malmö som jag absolut måste göra. Sockersaltad lax...mums filibabba med en majonnäs gjord av gudar. Fick receptet så det här skall göras.
För er som är rädd för vitlök så kan jag säga att det var inte ett dugg starkt eller luktade apa utan var bara gott. Nä gott folk nu blir det tandborstning Ha det :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela