myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Saker som kan göra mig tokig....

Publicerad 2016-03-02 06:47:43 i Allmänt,

Läste på en av mina favvobloggar om tipset att låta diskborsten följa med i diskmaskinen ibland och bli ren och fräsch. Kom då på att trasor och diskborstar kan driva mig till vansinne om de inte används "rätt" enligt mig då??? Diskborsten får inte användas till pannor som har innehållit tomat tex köttfärssås. Har en speciell diskborste till sådana. Anledningen är att diskborsten blir så grisig och liksom blir orange. Diskborsten måste vara ren och vit annars kan den ABSOLUT inte användas. Trasor skall sköljas ur ordentligt om de använts och inte bara läggas på bänken. Ibland så behövs trasan snabbt och är den då smutsig och full i smulor blir jag galen. Använder bara tyg eller garntrasor nuförtiden för de är mycket fräschare än ex wettex. Diskborstar och trasor måste vara rena för hur annars kan de göra ngt annat rent??? Jag tycker att det går finfint att handdiska men jag måste definitivt får göra det på mitt sätt. Oftast fördiskar jag och sen diskar jag....glas först sedan tallrikar och sist bestick och skålar. Om jag inte fördiskat så får jag byta vattnet så ofta, för vattnet måste vara rent och fint. Blir fullständigt tokig och måste börja om, om någon kommer och slänger en kletig gaffel i mitt diskvatten. Ja jag fördiskar det som åker in i diskmaskinen oxå. Jag handdiskar allt som inte är glas, tallrikar och bestick.
Såhär mycket vatten används aldrig och jag kan inte låta sköljvattnet rinna för det är slöseri. Har lite vatten men diskar med inlevelse så oftast så är jag oxå blöt. Så är jag en diskfascist? ja en fullfjädrad sådan, säger nog min kära make. Han avskyr att diska med mig i närheten utan stoppar in allt i diskmaskinen. Jag tar upp det och diskar det..... Så hur mår jag i mitt sluta röka humör då??? Bra? absolut inte..... bättre? ja faktiskt. Redan igår eftermiddag så kunde jag ta mig för att laga mat och t om en äppelpaj så nu börjar det kanske lätta detta molntäcke. Idag så stänger jag och jag hoppas att håller mig vaken. Ja ni läste rätt jag har i princip suttit och halvsovit kl 7 på kvällarna.
Har ingen snorig näsa och inga hostanfall heller. Men är trött och iniativlös, vilket jag tror är den största orsaken till att allt känns deppigt. Jag som oftast alltid har ngt för händerna sitter i princip och stirrar rakt fram och funderar på om hur länge det är tills jag kan gå och sova. Är man inte deppig då så blir man....Men nu tycker jag ändå att jag ser ett litet ljushål i detta förbaskade tråkmörker. Fick badsalt av Milous farmor men vill inte slösa bort det när jag är på pissigt humör, utan vill spara det så jag kan njuta av det. Synd att det blir för tidigt med ett glas vin till helgen, för ett glas i badet är mysigt. Men jag förknippar ett glas vin med en rök så starkt att det får vänta ett tag till. Just nu är jag mer sugen på en kopp kaffe så det är ju helt klart ett framsteg...tjoho jag är fucking bäst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela