myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

6 dagar...

Publicerad 2021-07-19 09:49:15 i Allmänt,

Nu har jag bara 6 dagar kvar tills semestern börjar. De dagarna brukar vara tyngst minns jag,från tiden med semester hahaaa.
Blev klar igår med tomten!! Så nu kan den läggas bort till den tiden är här 
 
 Fick ett skatte föreläggande i fredags!!! Där det stod att deklarationen för 2020 inte var inlämnad för Dan!! Om man inte deklarerade inom 14dagar blev det "böter" okey tänkte jag,då loggar jag väl in på skatteverket. Men får finns ju inget!?! För det är ju ett dödsbo,med flera ägare. Alltså jag och Dans barn, och det var ju skickat till hans adress! dvs Röbäck och den hade det valsat runt och var långt bortom 14 dagar.  Dessutom känns det extra dumt för deklarationen avser 7 dagar 2020 och summan 0. Nu var jag ju extra orolig eftersom jag personligen är ansvarig för hans skatt och skulle då få betala "straffavgift" trots att inget skulle deklareras!!
Ringde skatteverket och satt i kö...länge. Förklarade läget och det var ingen fara. Skulle skriva att jag som dödsboansvarig inte fått brevet i tid, eftersom jag flyttat. Puh...skönt att det gick att lösa.....eller??? Nope....vi bor i ett byråkratland!!! Då visade det sig att visserligen slapp böter. Men att Dans adress måste ändras?!? Men hallå...han är död och har verkligen flyttat från Röbäck. Nu måste jag ha en ny fullmakt från Dans barn! Har sen tidigare en där jag företräder dödsboet för deklarationen. Men nu krävdes det en fullmakt på att Dan har flyttat till Sörmjöle?? Så absurt..så infantilt idiotiskt. Om inte så kan det bli böter likt förbannat. Alltså tänk på alla kvinnor som inte har samma fina särkullsbarn som jag. Hur djävulskt skall det kännas? Så nu måste barnen skriva på en fullmakt på att jag får ändra adress på deras pappas dödsbo. Det river i hjärtat,som är svår att förklara.
Förhoppningsvis går det att lösa smidigt, om jag skriver den och de skriver under, och jag skickar in inom 14dagar.
Hur som så var det kyligt nu på morgonen och det krävdes kofta för morgonröken. Vilken tempskillnad och ovant att frysa lite.
Är väldigt påverkad av dotterns situation just nu. De håller på att rekrytera personal och nattetid har de 5vaken timmar. Sanningen är att han sover ca 3 timmar och vaknar vid 23 tiden och någon måste vara vaken med honom hela tiden. Senaste veckan har det nästan krävts 2 stycken nattetid. Både dottern och hennes man är helt slut och nu har dessutom M fått nattångest och igår fick hon panikångest mitt på dagen oxå. Hon var så rädd att bli uppsugen av tredje ögat!!! Tydligen något hon läst om och uppfattat som farligt. Enligt legenden om tredje ögat så ska det vara visdom och ngt positivt. Men hon var rädd att det skulle vara farligt!
Hela familjen är helt slut pga av sömnbrist och deras djävulska liv. Jag kan dessutom inte hjälpa dem alls!!! Annat än att ta Ruth några dagar. När det är en sådan här period,så får hon inte den uppmärksamhet som hon behöver. Men det dummaste är att M ropar efter Ruth och Ruth är den som hjälper bäst mot hennes ångest. Detta tär på mig oxå. att se hur de liksom är helt slut och mitt i allt är det en liten pojke som de älskar och måste skydda.
Jag skulle helst bara vilja skrika och ringa socialtjänsten och kräva hjälp. Suck ...så jobbigt det kan vara ibland att vara människa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela