myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Fredag

Publicerad 2021-07-09 08:11:52 i Allmänt,

Ja då var veckan slut för de flesta arbetare. Men jag ska jobba 12.30-21.15 idag, och det ska nog gå bra. Märta har haft tratt inatt,men nu har jag tagit av den. Behövs ju bara när jag inte kan ha uppsikt att hon inte slickar på tassen. Hon kissade igår afton i alla fall och "ledningen"verkar funka ha ha ha.
Det är en ljuvlig morgon och så tyst, inte ens tärnorna skriker i viken. Lite småfågelkvitter ät det enda som hörs.
Tack gode gud att jag sett fel på schemat och det inte vart så många dagar i rad som jag skulle jobba. Måndag till fredag är väl okey,men är det fem dagar över en helg är det tufft. Helgerna är ju alltid minibemannat och då är det viktigt att allt rullar på smidigt. Ofta besök av anhöriga som vill byta ord och ha hjälp med något. Då kan det bli extra stressigt att hinna "vara trevliga"och dessutom hålla tempot. En annan sak är att många anhöriga kommer och är oroliga över att deras mamma eller pappa bara sover!!! De kopplar det till att de är sjuka,uttråkade eller försummade!?!!! Men herre gud är du 96 år behöver man tupplur då och då. Våra boende är ganska dementa och gamla och jag kan tycka att ibland nästan över aktiverar vi dem. 
Igår var vi och uppvaktade S och han har alltså hunnit bli 33år!!! Det fanns smörgåstårta och gofika ,men jag hade ingen matlust alls. Tror att min mage var trött av all stress av Märtas äventyr.
 Tog ett glas mjölk och 4 skorpor när jag kom hem i stället. 
Det är vägarbete lång bit vägen ut till S och bilen är så dammig  och skitig att jag måste spola av den innan jobbet. Den ser ut som om jag kört i lera.
Det var på klippan mitt i som jag tror Märta gjorde sig illa.
Det var efter hon sprang över den som jag märkte att hon haltade när hon kom upp ur vattnet.
Nu kom lilla Siv inhoppandes och pep. Hon jamar så det låter så pipigt och ynkligt. Men det är bara gulligt.
Storkisse har jag inte sett sedan igår och jag gillar verkligen inte att han inte kommer hem på natten.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och ge Märta mat och medicin och sen gå ut och vattna och spola av bilen. Lev väl

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela